Bun venit!

Biserica Sfântul Mihail din Cluj-Napoca

Încă din secolul al XIX-lea, istoricii s-au interesat de istoria construcției Bisericii Sf. Mihail din Cluj-Napoca, care rămâne neexplicată până în zilele noastre. Restaurarea și renovarea bisericii a oferit prilejul unui studiu mai detaliat al acesteia.

Biserica

Restaurarea, care a început în august 2018, a avut ca scop principal conservarea bisericii. Proiectul este un exemplu excelent de conservare multidisciplinară: o colaborare între arhitecți, ingineri civili, planificatori de servicii de construcții, …

Citește mai mult...

Povestea

În sursele scrise, parohul bisericii este menționat pentru prima dată în 1316. Preotul paroh Benedict a fost o figură proeminentă în Cluj-Napoca, care trei ani mai târziu a solicitat cu succes privilegii municipale regelui Carol I al Ungariei.

Citește mai mult...

Biserica Sfântul Mihail din Cluj este a doua cea mai mare biserică din Transilvania, situată în piața principală a orașului Cluj Napoca, în fosta Piață Mare.

„Dintre cele mai vechi monumente de arhitectură din Cluj Napoca, este primul ca mărime, vechime, importanță istorică și istorico-artistică.”

Lajos Kelemen